KAZALIŠTE & TV

muza i umjetnica

S obzirom na umjetničku pozadinu, Leonora je već od malih nogu razigrano i bezbrižno trčkarala u kostimima po pozornicama, igrala se skrivača iza kulisa, spavala po ložama, pjevala po kazališnim hodnicima.

Danas još uvijek to radi, ali zapravo…

Jalta Jalta

Jalta Jalta

M.Grgić, A.Kabiljo, uloga Nina Filipovna, režija Boyko Bogdanov Nominirancija za Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu Nine Filipovne 2006. i 2012. "Nova zvijezda hrvatskog mjuzikla je Leonora Surian, koja fantastično glumi, pjeva i pleše – prokomentirao je Kabiljo nastup mlade glumice u ulozi Nine Filipovne." METROPOLIS 2005. "Ovu je zahtjevnu ulogu mlada Leonora Surian odigrala s mnogo glumačkog šarma te sjajnom izvedbom songova, ali i mudrošću iskusne umjetnice." NOVI LIST 2005.

El dia que me quieras

El dia que me quieras

"Leonora Surian oduševila je publiku svojim interpretacijama tango glazbe, a uz pomoć koreografa Olivera Becka ona i Giuseppe Nicodemo izveli su i nekoliko plesnih točki." NOVI LIST 3.7.2013.

Krvavi svatovi

Krvavi svatovi

F.G.Lorca, uloga zaručnice, režija Damir Zlatar Frey "...posebno se istakla Leonora Surian u ulozi zaručnice…" VEČERNJI LIST 11.10.2004.

Mačka na vrućem limenom krovu

Mačka na vrućem limenom krovu

T.Williams, uloga Margaret, režija Lary Zappia "Leonora Surian, erotična, napeta i na skok spremna Margaret…na suženom je prostoru reduciranog teksta i vremena izvedbe našla dovoljno glumačke energije da zavlada scenom…" SLOBODNA DALMACIJA 20.11.2006.

La Vaccaria

La Vaccaria

Ruzzante, uloga Fiorinetta, režija G. De Bosio "Jedan od najdojmljivijih prizora jest sukob između mlade Fiorinette (čiji tipični mediteranski temperament i svojeglavost sjajno interpretira vrckava i seksepilna Leonora Surian ) i njezine autoritativne majke…" VJENAC 10.6.2004.

Hamlet

Hamlet

William Shakespeare, uloga Ofelije, režija Krešimir Dolenčić "..spontanom i prirodnom glumom izdvojila se Leonora Surian, koja je svoju Ofeliju uspjela učiniti živom i suvremenom.." NOVI LIST 2004.

Galeb

Galeb

A.P. Čehov, uloga Nina Zarečnaja, režija Jagoš Marković "Uloga Nine za mladu je Leonoru Surian predstavila do sad najzahtjevniji glumački izazov, kojemu je ona spremno odgovorila i pokazala da sazrijeva iz uloge u ulogu.." NOVI LIST - Kultura

Umišljena bolesnica

Umišljena bolesnica

Carlo Goldoni, uloga Rosaure, režija Saša Broz "U ovoj komediji jednostavna zapleta lažnu bolesnicu glumi Leonora Surian, koja je sa osjećajem za komično utjelovila razmaženu Rosauru koja zapravo „boluje“ od ljubavi...“ NOVI LIST 28.11. 2012., Kim Cuculić

Antigona

Antigona

Sofoklo, uloga zbor, režija Ozren Prohić

Guslač na krovu

Guslač na krovu

Jerry Bock, uloga Hodel, režija Ozren Prohić "Svojom glasovnom i glumačkom interpretacijom izdvojila se i Leonora Surian u ulozi kćerke Hodel, pokazivši da je mjuzikl žanr koji joj najbolje leži....” NOVI LIST 22.6.2012., Kim Cuculić

Spavaće sobe

Spavaće sobe

Alan Ayckbourn, uloga Jan, režija Paola Galassi "U bizarnoj situaciji zatekao se i bračni par Jan i Nick, koje igraju Leonora Surian i Giorgio Amodeo. Suprug Nick, naime zbog ukočenosti je i doslovno prikovan za krevet, što rezultira nizom komičnih situacija. Leonora Surian utjelovila je njegovu lijepu i koketnu, ali pomalo egocentričnu suprugu koja će se iznenada naći u ljubavnom trokutu s Trevorom i Susannah...“ NOVI LIST 15.5.2011., Kim Cuculić

Tonček i Točkica

Tonček i Točkica

Sanja Ivić (po motivima romana Ericha Kastnera), uloga Debela Berta, režija Jasminko Balenović "..najviše im se svidjela Debela Berta, kuharica u Točkicinoj kući, a ujedno i pripovjedačica, koju je na sceni oživjela izvrsna Leonora Surian, glumica iz Rijeke. U ulozi dobroćudne, raspjevane i rasplesane debeljuškaste kuharice, srčano je komunicirala s dječjom publikom, a kazališnoj priči o prijateljstvu, dobroti i hrabrosti, podarila živopisan lik.” GLAS ISTRE 08.12.2009., B.Ć. Juraga

Nunsense

Nunsense

Dan Goggin, uloga sestra Amnezija i sestra Hubert, režija Mojca Horvat "Samozatajna i amnezična sestra Mary Amnezija u izvedbi Leonore Surian zablistala je ljupkom pojavom i prekrasnim zapjevom, a posebno je oduševila u prizoru s lutkom, svojim nevjerojatnim glasovnim i glumačkim transformacijama. Bravure koje ona izvodi na različitim glasovnim pozicijama – prelazeći iz govora u pjevanje i obrnuto [...] nagradjene su, zasluženo, najdužim aplauzom." NOVI LIST - Kultura 2008.

Gospoda Glembajevi

Gospoda Glembajevi

M. Krleža, uloga sestra Angelica, režija B. Brezovec

Sve će biti dobro

Sve će biti dobro

TV serija, Ring Multimedija "Leonorin osmijeh je zaštitni znak ove serije."

Saloma

Saloma

“Saloma” prema motivima Oscara Wildea, uloga Herodijade, režija Damir Zlatar Frey

Leonora Surian & Giuseppe Nicodemo - El día que me quieras

Leonora Surian - Krvavi svatovi, Lorca