zaigranost novim izazovima

Najbolji vicevi o plavušama

U prodaji je knjiga „Vic je što sam plava - najbolji vicevi o plavušama“ Leonore Surian - prva zbirka viceva o plavušama, odobrena od strane jedne plavuše!

Plavuše će nestati za oko 200 godina, predviđaju antropolozi, ali vicevi o plavušama pamtit će se vječno – poruka je zbirke od oko 500 viceva o plavušama koje je prikupila glumica i glazbena umjetnica, također plavuša, Leonora Surian, pod krilaticom „Ja sam plavuša, a koja je tvoja isprika“.

Vesela knjižica, ilustrirana karikaturama Stefani Šober, ne ostavlja otvorenom dilemu smijati se plavušama ili ne – smijati se treba, pa makar i na svoj račun, jer smijeh je lijek i osobe koje se smiju mentalno su zdravije, podsjeća psihologinja Senka Tomljanovi-Manestar i dodaje da se vicevi o plavušama pričaju čak i u Kini i Japanu, gdje nema prirodnih plavuša.

„Ja sam plavuša, a koja je tvoja isprika“

LEONORA SURIAN

 

Ilustracije Stefani Šober

„Sve su žene glumice. I plavuše su žene. Samo što su bolje glumice.“

LEONORA SURIAN

 

Jedan je od razloga to što muškarci plavuše smatraju seksepilnijima i ismijavajući ih osjećaju se superiorno. Plavuše poput Leonore Surian na to odgovaraju pregrštom šala i dosjetki u kojima plavuše imaju glavnu ulogu. Dakako, uvijek su to neke druge plavuše jer: „Što plavuša kaže svom odrazu u zrcalu? Znači, ti si ta plavuša iz vica!“ Vicevi su isprepleteni s komentarima slavnih plavuša naše estrade, umjetničke i sportske scene koje objašnjavaju koliko je boja njihove kose utjecala na njihov uspjeh. „Iako sam sada već sijeda, i dalje se farbam u plavo, dakle samim time mislim da pokazujem svoje mišljenje o plavušama“,  izjavila je jedna od naših najpoznatijih plavuša, Mani Gotovac.

 

Poklon za svaku plavušu

Bogate ilustracije i najbolji vicevi o plavušama na jednom mjestu, uz komentare poznatih plavuša iz hrvatske estrade.